keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Pihan uudistus; etupihan istutusalue


Pihahommat tosiaan jäi viime syksynä vähän vaiheeseen, kun loppui kelit kesken. Etupihalla päästiin tähän asti ja nyt jatketaan taas uudella tarmolla eteenpäin.

Tuleva kukkapenkki. Kova ja kuiva maapläntti. Aurinko paahtaa tähän suurimman osan päivää. Vain vanha laikkukirjokanukka rehottaa, kun on vihdoin päässyt pois kuusen varjon alta. Vaatinee sekin pientä trimmausta. Tuohon etualalle isäntä teki 'salakaivon' sadevesille; syvä kuopa joka täytettiin kivillä ja isolla murskeella.


Kilautin paikalliselle maansiirtofirmalle ja tilasin kiven. Tai itseasiassa siirron kivelle. Kuormaajalla hakivat muutaman kilometrin päästä ja sijoittivat maahan suihkitun merkin päälle, loistavaa palvelua!


Piirtelin paperille hahmotelman kukkapenkistä ja sen mukaan lapioitiin, mullitettiin ja lannotettiin kuopat istutettaville kukille. Sitten katekangas päälle, saksittiin kankaaseen aukot ja istutettiin kasvit. Multiin upotettiin kiinanpioneja, punatähkiä, myskimalvaa, syysleimua ja kurjenpolvia. Kanukka sai seuraa purppurahappomarjasta ja lamoherukasta. Lisäksi sisäkurviin istutettiin marjapihlaja joka saa juurelleen sinivuokkoja joku päivä.Kiven taakse, käytävän viereen, laitettiin vielä kuunliljoja. Kankaan päälle levitettiin muutama suursäkki katetta. Viimeiseksi leikattiin katekankaan reunat piiloon ja haravoitiin kate tasaiseksi.


Sellanen siitä nyt tuli, kukkaloistoa odotellessa. Moni ehdottaa istuttamaan havuja, mitkä tietysti sopii hyvin tiilitalon nurkkiin mutta halusin jotain muuta, vähän väriä. Laitetaan niitä havuja sitten kun ei enää jakseta pelata kukkapenkin kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti