tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kasvihuone


Aina kun vaan kelit sallii niin meidän poppoo touhuaa pihalla. Eipä ollut tämäkään kevät poikkeus. Hommia on tiedossa paljon mutta ensin hyökättiin terassialueen kimppuun. Maatyöt tehtiin jo viime kesänä, kun tätä takapihaa myllättiin oikein olan takaa. Tämän murskekentän reunalle oli ajatuksena tehdä kesäkeittiö ja viereen kasvihuone.

Meillähän oli täällä kasvihuone, metallirunkoinen muovitettu ja paljon teipattu hässäkkä, jonka ala- ja tukipuut olivat jo parhaat päivänsä palvelleet. Se purettiin pois, kun maansiirtokoneet tulivat tontille.

Homma aloitettiin pohjalaatasta. Raijattiin Ramirentin betonimylly tontille, sementtisäkkejä kasa ja pari peräkärryllistä murske-hiekkaa. Mittausten ja merkkien jälkeen lyötiin laudat maahan ja laitettiin styroksia pohjalle. Harjateräsverkon alle laitettiin muutamia betonilaatan paloja nostamaan verkko irti styroksista. Noita pihakivihommista jääneitä betonilaattojen leikkuujämiä ripoteltiin reilusti tuonne valun alle, tulipahan huödynnettyä nekin. Tasoitus laudalla ja loppusilaus liipalla. Sitten pressu valun päälle ja kastelua viikon verran.Muutaman viikon kuluttua muurattiin pari riviä tiiliä sokkeliksi. Tällä tavoin saadaan pikkasen nostettua tulevaa harjakorkeutta. Tuossa takaseinän keskikohdalla näkyy myös valuun putken pätkällä painettu ura, 'poistoputki' pesu- ym. vesiä varten.Itse kasvihuone tuli postitse kahdessa pahvilaatikossa. Alumiinirunko, kennolevyä ja aika läjä pultteja ja muttereita. Pari ehtoota sitä koottiin ja sitten kannettiin paikoilleen. Sokkeliin tämä ankkuroitiin betoniruuveilla.
Sit eikun kasvatusaltaat esiin ja taimet multiin. Tuo lattia saanee vielä joku päivä jotain päälleen, mutta se jää nyt vielä mietintään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti