maanantai 24. heinäkuuta 2017

Sokkelin huoltoa


Tuo sokkelin pinta oli kanssa jo huollon tarpeessa, maali kulahtanu ja pinta lohkeili paikoittain. Yhdessä kohtaa, takaoven vasemmalla puolella oli kohta johon kengät on kai aina potkittu puhtaaksi, näkyi jo valun tukiraudat. (Kuvassa pieni tarkastuskaivaus menossa.)Sokkelia metalliharjalla puhtaaksi rapsutellessa löytyi myös muutama kopo kohta. Joten nakattiin harjat nurkkaan ja otettiin vasarat tilalle ja naputeltiin samoin tein kaikki helposti irtoava pintalaasti pois.

Pilkottavaan raudoitukseen siveltiin ruosteenestoa päälle. Sokkelin kolot täytettiin sementtilaastilla.Paikkausten kuivuttua isäntä hioi koko sokkelin läpi.Tänä keväänä hommattiin litra maalia. Ja onneksi vain 1 litra. Ensimmäinen veto (vasemmalla) näyttää tietyssä valossa jopa melkein vaaleanpunaiselta.. Sitten hommattiin toinen litra. Johan parani, tuo tummempi on huomattavasti luonnollisemman näköinen. (Hassu juttu, jotenkin näissä kuvissa juurikin tuo vaalea näyttää paremmalta mutta uskokaa pois, livenä tilanne on aivan toinen!) Suosittelen lämpimästi tekemään koemaalauksia ulkopinnoille. Vaikka ulkona seinän vieressä värikartan kanssa väriä valkattiin, näyttää se sokkelissa isona pintana aivan eriltä, paljon vaaleammalta.


Ensimmäinen maalikerroksen jälkeen sipaistiin vielä muutamat pienet mutta silmiinpistävät epätasaisuudet tasaisiksi Cascon OneFillin kanssa (ehkäpä paras tasoite ikinä).Maalia telattiin pintaan kaksi kerrosta. Sokkelin viereen laitettiin katekangasta ja sinkelikiviä päälle.Pesua vaille valmista! Ens kesänä taitaa olla tiedossa nurmikon paikkausta..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti