torstai 12. kesäkuuta 2014

Uusia pihapuita ja alustoja

Kun tuli ne vanhat omenapuut kaadettua (ehkä vähän hätänen päätös..), niin nyt piti istuttaa uusia. Maahan töräytettiin Punakaneli ja Vuokko. Lisäksi pihaa kaunistamaan laitettiin kirsikkapuu mallia Fanal.Ennestään etupihalla rimpuilee Mongolian vaahtera. Niin kitukasvuinen että. Näyttää enemmän kuolleelta, kuin elävältä puulta. Ottaa kuulemma 4-5 vuotta ennenkuin kotiutuu. Pitänee kiltisti odotella, on nääs lahja =).Sitten siihen asiaan eli puiden alustoihin. Jos ei niille rungon vierustoille mitään tee, niin sitten rehottavat heinää ja ovat aina niiiin hankala ruohonleikkurilla nätisti kiertää kolhimatta puuta tai itteään.Joten tuumasta toimeen. Ensin aateltiin hommata jyhkeetä painekyllästettyä pyörrötolppaa mutta päätettiin tässä kohtaa säästää. Mummolan nurkista kohnattiin muutama pienehkö koivunrunko. Kaadettu vuosi kaksi sitte. Runko kuorittiin ja sahattiin n. 5 cm paksuiksi kiekoiksi, jotka uitettiin puuöljyssä. Ei voi kuin arvailla tuleeko nämä kestämään ja kuinka kauan. Sitten sen näkee kun kokeillaan!Kuorittiin noin metrin halkasijan kokoinen alue maata pois puun rungon ympäriltä. Kolme kerrosta sanomalehteä pohjalle (toinen säästökohde, pitäis toimia yhtälailla kuin suodatinkangas). Ulkoreunaan lätkittiin ne kiekot ja sisäpuolelle laitettiin koristekatetta.

 Siistiä. Ruohonleikkurin rengas menee nätisti kiekkojen päältä ja hakkeet ei lentele.Näitä nyt sitten väsäillään MUUTAMA tälle tontille =)
2 kommenttia:

  1. Olipas kivan näköösiä kiekkoja kukkapenkkiä reunustamaan. Hyvä idea, vois kyllä toteuttaa meiränki puutarhassa, kun pihlajapusikkoa pitääs raivata. Kiitos ideasta! =)) Ja kivaa puutarhakesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää ja touhukasta kesää myös sinulle!

      Poista