keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Pihan uudistus, osa II; sadevedet hanskaan


Menneenä kesänä nykäistiin siis vähän isommin pihaprojektia eteenpäin. Hommat aloitettiin sadevesien ihmettelystä. Talon kulmista löytyi pienet rännikaivot, joista vesi oli ohjattu pois päin talosta. Tai niin me ainakin luultiin. Jostakin syystä toinen etupihan kulmista ei ole toiminut oikein koskaan kunnolla ja uitti vedet maan pinnalle syöden nurmikon pois. Ei kun tutkimaan. Kaivoon oli liitetty alle metrin pituinen umpiputki (kuvassa oleva harmaa pätkä), joka oli kaivettu nurmikon alle (syvä hiljaisuus..).Isäntä otti ja kaivoi talon päätyyn ojan uudelle sadevesiputkelle, joka vedettäisiin takapihalle asti.Toisessa päässä kaivantoa takapihan vanha sadevesikaivo johon on liitetty salaojaputki.Oli aika kutsua paikalle kaivuri ja muutama apuri. Hommattiin uudet rännikaivot, putket ja muut releet tontille ja pojat hoitivat kaadot ja asennukset kohdilleen. Etupihan kaivo on liitettiin takapihan kaivoon. Tästä takapihan kaivosta lähtee nyt poistoputki metsänlaitaan tehdylle sorakentän (tulevan terassin pohja) alle.


Ja sitten tehtiin sama homma toiseen päähän taloa. Tästä takapihan kaivosta vedettiin putki keskelle takapihaa asennettuun isoon sadevesikaivoon.
Lopuksi kaadot testattiin ja veden iloisesti luristessa oikeisiin paikkoihin, kaivannot täytettiin ja siirryttiin seuraavaan hommaan.

Tuonne puutarhan puoleiselle talon nurkalle olisi vielä tarkoitus laittaa sieppari syöksytorveen (Ränni-Repe) ja kuution säiliö alle kasteluvedelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti