perjantai 25. marraskuuta 2016

Pihan uudistus, osa IV; etupihan kivihommia


Meidän etupiha on ollut oikea häpeäpilkku tällä meidän kotikadulla.. Eipä tälle mitään ole tehtykään sen järjettömän suuren kuusen kaadon jälkeen.


Etupihan käytävän vanhat laatat nostettiin pois kaivurin tieltä. Kaivuri poisti reilusti vanhaa maata, täytti ja tasoitti. Tässä kaivamisen melskeessä löytyi myös hukassa ollut jäteveden tarkastuskaivo. Kaivoon lisättiin yksi korokerengas, ettei kansi enää jäisi maan alle.. Myös nurmikko kaavittiin pois tuosta talon edestä. Talon viereinen käytävä levennettiin ja samalla tehtiin toinen käytävä ajotieltä etuovelle. Käytävät pohjustettiin karkealla soralla.
Kaivurin poistuttua tontilta oli aika taas itse tarttua hommiin ja lapion varteen. Soran päälle levitettiin kolmisen senttiä kivituhkaa ja tasoitettiin pieni pätkä kerrallaan harjanvarsien ja linjarin avulla. Yritettiin saada pientä kallistusta pois päin talosta. Sitten kiviä päälle. Ladottiin Lakan Unikiveä kalanruodon muotoon. Käytävän reunoihin ja istutusalueen ympärille laitettiin nupukiveä. Leikkaukset tehtiin halvoilla Honkkarin kulmureilla, niitä meni vaihtoon kaksi kappaletta (aika tatinaa tuo betonipöly!) =D.
Kun viimeinenkin kiven pala saatiin paikoilleen, kivetyksen ulkoreunoihin laitettiin maakosteaa betonia tukea antamaan. Betoninen leikkauspöly pestiin ja harjattiin pois kivien pinnasta.

 

Ehti tää syksy venähtää niin pitkälle, että jäi saumaushiekat kivien väliin harjaamatta.
Myös istutusalue kokonaisuudessaan jäi ensi kevääseen. Ja vähän olis vielä kivirivin tekoakin tuonne talon nurkalle.. eli kesen jäi tääkin =D.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti