keskiviikko 9. elokuuta 2017

Tapetin pikapaikkausohje


Yleensähän neuvotaan tekemään tapettiin pieni palkeenkieli ja taittamaan tapetin pala alas ennen seinään poraamista / ruuvaamista mutta eihän sitä aina muista. Tässä yksi vinkki miten voit paikata tapetoidun seinän kolot.



Ota suikale tapettia (olethan säästänyt tapetoinnista jääneet rullan jämät) ja aseta se seinässä olevan reiän päälle. Mikäli tapetti on kohdistettavaa, ole erityisen tarkka, että kuviot menevät päällekkäin. Paina sormella reiän päältä ja leikkaa sitten terävällä puukolla kolmio tapettiin niin, että terä leikkaa myös seinässä olevan tapetin. Näin paikattavasta kolosta ja paikkapalasta tulee identtiset.



Avaa tapetin kulma varovasti puukon kärjellä ja ota pala pois seinästä. Naputtele reiän reunat tasaisiksi niin ettei jää kohoumia. Jos seinässä on tulppa, leikkaa ensin tulpan reunat pois, tee sitten vasta paikkapalan leikkaus.



Sivele ohut kerros liimaa (paperiliima, erikeepperi tms.) paikkapalan taakse ja asettele se tarkasti leikattuun koloon. Pyyhi mahdolliset liiman purseet pois.


Kauempaa katsottuna paikka on aivan huomaamaton.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti