keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Erilainen hiekkalaatikko

Meidän paikallinen sähkölaitos on vetänyt piuhoja maahan ihan urakalla ja samalla on jäänyt noita sähkötolppia tuohon nurkille.. Eikun hyötykäyttöön.Hinattiin pari tolppaa tontille ja sahattiin niistä eri mittaisia pätkiä. Porattiin toiseen päähän reikä ja lyötiin pätkä harjaterästä reikään. Toisen pään reunat pyöristettiin ja pinnat hiottiin siistiksi. Lopuksi kuorrutettiin koko pölli ruskealla puuöljyllä.Hiekkalaatikon alle laitettiin suodatinkangas. Sitten mallailtiin pöllit paikoilleen. Lievää tinnitystä tuosta pöllin hakkaamisesta seurasi vaikka meillä aika pehmeää hietamaata onkin =). Laatikon sisäreunaan niitattiin vielä suodatinkangasta suurimpia vuotoja estämään. "Kansi" valmistui hyttysverkoista ja köydestä. Sopivan kevyt muksuille ja tarpeeksi hankala kissalle =). Toivottavasti ei houkuttele muurahaisia kuten muovipeitteet.Tuli aika paljon lapattua tuota hiekkaa laatikkoon mutta todennäköisesti vuoden päästä on paljon vähemmän jäljellä =). Ja sitten, kun leikkijöitä ei enää pyöri nurkissa, niin tämän voi täyttää mullalla ja käyttää kukkapenkkinä tai vaikka istuttaa yrttejä. Tai voihan tämän jättää niines, laittaa betonirenkaan (tai jonkin muun avotulihärpäkkeen) keskelle ja käyttää vaikka grillauspaikkana. Kaipa tälle jotain jatkokäyttöä keksii.. =)5 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Meilläkin rannalla sähkötolppia ollut joutilaana,nyt työn alla niistä pojalle hiekkalaatikko :) Kiitos ideasta <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista, tosi kiva kuulla, että idealle on käyttöä =)

  VastaaPoista
 3. Ei tullut mieleen selvittää että millähän myrkyillä nuo tolpat on kyllästetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa joo, kyllä me otettiin asiasta selvää ennen projektiin ryhtymistä. Ja juurikin tästä syystä, poiketen sähköyhtiön toimintamallista, käytimme suojaimia tolppia sahatesssa ja hiottaessa.

   Poista