tiistai 26. kesäkuuta 2018

Keittiöremontti jatkuu


Vihdoin päästiin asentamaan kaappeja. Ensin kiskot seinään ja kaapit perään. Vinkoilla kaappien saumat suoriksi ja ruuveilla kiinni toisiinsa. Ennen allaskaapin asennusta kävi putkimies muokkaamassa poistoputken kohdilleen ja veti uudet käyttövesiputket takkahuoneen puolelta. Saareke linjattiin suoraksi vatupassilla ja jalkoja säätämällä. Kaapin runkojen päälle nostettiin valmiiksi oikeisiin mittoihin pätkästyt työtasot.
Työtasoihin upotettiin keittotaso ja pistorasiat, allas oli asennettu tasoon jo tehtaalla. Uuni, mikro ja jääkaappi sovitettiin omille paikoilleen. Sitten väsättiin aimo kasa laatikoita kaappeihin.


Seuraavaksi olikin sähkärin vuoro tehdä kytkennät ja asentaa pistorasiat kaappeihin. Sähkökaappia uudistettiin parilla vikavirtakytkimellä.


Välitilaan laitettiin NWA Mosaics Sassa Brown arkkeja. Laatat liimattiin seinään akryyliliimamassalla ja saumaukseen käytettiin Litokolin Starlike epoksilaastia kuparin sävyisenä.

Tuosta epoksilaastista löytyy aika paljon juttuja eri keskustelupalstoilta ja vähän kyllä jännitti, että kuinka tää nyt onnistuu.. Mutta ihan turhaan jännitettiin. Laasti oli helppo levittää ja lyhyeksi haukuttu työstöaikakin riitti reilusti. Mikä parasta, valmista pintaa tuli nopeasti! Mielestäni tämä oli paljon pienitöisempi homma, kuin perinteinen saumalaastin levitys ja pesu, toki oli kaksi tekijää ja pieni ala =). Reunat viimeisteltiin kaakaon sävyisellä silikonilla.

Keittiön päätyseinään piilotettiin wc:n vedenlämmittimen johdotus (Metroministä juttua täällä). Seinä sai pintaansa Eco Renival tapetin.Sokkelit naputeltiin paikoilleen ja nurkat viimeisteltiin listoilla. Valaisimet asennettiin saarekkeen päälle. Ikkunan pokat ja tuuletusluukku hivastiin ja maalattiin. Ruuvattiin kukkalauta ja verhotangot paikoilleen. Ja tältä se nyt sitten näyttää.Itse purku, uudelleen rakennus ja keittiön kokoaminen (sähkäreineen ja putkareineen) otti meiltä 10 viikkoa. Mutta nämä viimeistelyt, liimajämien poisto, listoitus, verhot, ym. Ne saatiin valmiiksi vasta nyt.. Mutta toisaalta, nyt kun on saanut käyttää tätä keittiötä jo jonnin aikaa niin pystyy sanomaan, että kyllä toimii! Kaikelle on oma paikka ja tilaa riittää. Ei tartte väistellä vaikka koko poppoo touhuisi samaan aikaan.Vielä olis pari tuolia hakusessa, muutama taulu ja ehkä hyllyjä.. sekä ikkunaseinän putket pitäisi piilottaa kotelon sisään.. kerkiihän nuo, syksymmällä  =).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti