keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Keittiöremontti


Oi oi, kyllä tätä hetkeä oli odotettu. Päästiin vihdoin uusimaan tuo keittiö! Lähes kuusi vuotta tämän kanssa on sinnitelty. Pari ehtoota meni pakatessa kaikki romppeet kaapeista (juu myös meillä on aivan liikaa turhaa tavaraa). Tässä kuvia hetkeä ennen "moukaria", ehkäpä ymmärrätte intoni =).

Lattialta on eteisen rempan yhteydessä purettu pois vanha laminaatti ja "askeläänieriste" (paksua piki/tervapaperia ? jossa oli korkinmuruja). Nyt purettiin kaapit, eroteltiin puu, metallit ja muovit erikseen ja vietiin kaatopaikalle. Pitkiltä sivuilta meni seinälevyt purkuun seiniin liimattujen laattojen vuoksi. Ja rungon ollessa esillä ei tarvinnut tehdä kompromissejä sähköjenkään suhteen vaan saatiin siirrettyä sähköpistokkeet halutuille paikoille.Sähkärin asennusten jälkeen ruuvattiin Gyprocit seinään ja liipattiin saumat piiloon. Ikkunaseinän patteri irrotettiin huoltoa varten (eli hionta ja uudelleen maalaus) ja seinä pinnotettiin tasoitetapetilla. Seinät maalattiin remonttimaalilla sävy X484.Kattoon kiinnitettiin 60x60 valopaneeli ja jyrsittiin urat saarekkeen lamppujen johdoille. Sitten  paukutettiin paneelit kattoon ja listat nurkkiin.Myös lattia vaati tasoitusta, tasoeroa löytyi paikotellen yli sentti. Seinien ja lattian saumat teipattiin, laitettiin suikaleet suojamuovia seinän alaosaan ja liimattiin tarralla varustettu vaahtomuovilista rajaamaan tasoitettava ala olohuoneesta ja eteisestä. Lattia tasoitettiin Kiillon TopPlanilla parissä erässä; ensin isoimmat heitot, seuraavana päivänä kevyt ylitasoitus koko pinnalle.Kuran kuivuttua asennettiin lattiaan Upofloorin Hovi Uni linoleum laattaa, väreinä 9021, 9023 ja 2028. Homma aloitettiin mittaamalla lattian keskipiste ja laskemalla levyjen jako. Viritettiin laserlinjuri näyttämään ohjausviivaa lattian poikki. Levyjen liimaus tehtiin ns. tarraliimauksella; liima levitettiin pienihampaisella lastalla laattojen pohjaan sekä lattialle ja annettiin ilmottua hetki. Kun liimapinta ei enää sutannut käsiä, lätkittiin laatat lattiaan. Ja heti perään rulluteltiin laattojen yli hullun painavalla Ramirentin mattojyrällä tartunnan varmistamiseksi. Eteisen puolelta meni muutama rivi laminaattia vaihtoon.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan linoleumiin. Asennus on suht helppoa (ja varmasti vielä helpompaa pontillisilla levyillä) ja valmis lattia on todella helppohoitoinen. Antistaattinen, ei kopise, on mukavan tuntunen jalan alla, kestää kolhut ja koirankin kynnet. Plus onhan tämä varsin ekologinen valinta. Pesee laminaatit ja laattalattiat ihan suvereenisti, ainakin meidän mielestä =).

Nyt ois puitteet valmiina, homma jatkuu seuraavassa postauksessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti